مراحل اپلای آمریکا – گام یک

گام یک: آمادگی و ثبت نام آزمون های زبان

اگر تصمیم به رفتن گرفتید، قدم اول این است که بنیه زبان خود را به شدت تقویت نمایید. برای پذیرش در دانشگاه‌های آمریکا، متقاضیان باید آزمونهای زبان را بدهند. در ادامه به معرفی این آزمونها خواهیم پرداخت.

برای این که دانشجویان از وقت باقی مانده بیشترین استفاده در جهت افزایش آمادگی خود داشته باشند، کارشناسان پلاس ویزا به دانشجویان توصیه می کنند که در کلاس های آمادگی تافل ثبت نام کنند. لیست مراکز آمادگی آزمون تافل در زیر آمده است.

مراکز آمادگی آزمون تافل iBT

یکی از چندین آزمون بین المللی است که موسسه‌ی ETS برگزار می‌نمايد. هدف ازاین آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی آزمون دهنده بر اساس مهارت‌های چهارگانه ی خواندن، شنيدن، سخن گفتن، و نوشتن است. این آزمون در حال حاضر به دو شکل PBT و iBT برگزار می‌شود. سابقا آزمون ديگري به نام CBT برگزار مي شد كه به مرور زمان با پيدايش اينترنت و فرآيند تسهيل آزمون‌ها در سرتا سر دنيا، توسط آزمون iBT جایگزین شد. آزمون PBT نیز به تدریج در حال منسوخ شدن ميباشد و تعداد برگزاري آزمون‌هاي آن فقط در كشورهايي كه دسترسي به اينترنت ساده نيست، به تعداد محدود همچنان ادامه دارد. توصيه مي شود اگر در ابتداي مسير هستيد بررسي‌هاي لازم را در جهت مشكلاتي كه ممكن است در مسير اين آزمون باشد بررسي نموده و با علم به اين قضيه آن را انتخاب نماييد. چرا كه در مقام مقايسه با آزمون iBT اين آزمون در تعداد بسيار كمتري برگزار مي شود. همچنين برخي دانشگاه‌ها و اساتيد با علم بر اينكه اين آزمون مانند iBT بخش گفتاري شما را مورد سنجش قرار نمي‌دهد، در طي فرآيند درخواست پذيرش، شمارا موظف به شركت در مصاحبه ي تلفني يا اينترنتي مي كنند. لذا شركت در آزمون PBT عملا در بيشتر موارد راه مناسبي در جهت پنهان سازي ضعف گفتاري شركت كننده نخواهد بود. برای ورود به وب سایت آزمون تافل آی بی تی این جا را کلیک کنید.

ساختار آزمون تافل

آزمونهاي تافل به ترتيب اولويت و اهميت به صورت ذيل دسته بندي مي شوند:
– آزمون اینترنتی تافل (Internet Based TOEFL – iBT )
– آزمون کامپیوتری تافل (Computer Based TOEFL – CBT)
– آزمون ورقه ای تافل (Paper Based TOEFL – PBT)

تفاوت عمده ی آزمون iBT با دو نوع دیگر تافل، افزوده شدن بخش Speaking و حذف بخش Structure از آن مي باشد. سیاست سازمان ETS آن است که این آزمون را رفته رفته جایگزین امتحان PBT نماید. شیوه ی سنجش در این آزمون واقعی‌تر است و هر 4 مهارت زبان در آن مورد سنجش قرار می‌گیرند. در حال حاضر تمامی‌دانشگاه‌ها هر دو آزمون PBT و iBT را می‌پذیرند اما به کسانی که به دنبال دریافت Teacher Assistantant هستند توصیه می‌شود تا در آزمون نوع iBT شرکت نمايند چرا كه يكي از شرايط پذيرش شما به عنوان استاديار نمره ي بخش گفتاري مي باشد و برخي دانشگاه‌ها حتي براي اين مورد حداقلي براي مثال نمره ي 22 رامعين مي‌كنند. در ابتدای ظهور امتحان iBT تصور دانش‌آموختگان بر این باور بود كه این امتحان از لحاظ ارزیابی سخت‌تر است، اما امروزه می‌توان مزیت‌های فراوانی همچون دسترسي به زمآن‌های متعدد ثبت‌نام،وجود مراكز آزمون متعدد در شهرهای مختلف ايران، تقويت اعتماد بنفس شركت كننده از اين جهت كه در كلاسهاي زبان خارجي در آينده مشكلي از جهت فهم دروس نخواهد داشت و كوتاه بودن زمان آماده شدن نمرات و گزارش به دانشگاه‌هاي مورد نظر را اشاره نمود.در این آزمون شما قادر خواهيد بود مهارت‌هاي فردي خود را در جهت نت برداري، درك مطالب، تلفيق مطالب درك شده و شنيده شده در يك مجموعه نوشتاري واحد و تسلط در برقراري ارتباط با افرادي كه به زبان انگليسي مكالمه مي كنند، تقويت نماييد.

این آزمون از ۴ بخش ۳۰ نمره ای تشکیل شده است و تقریبا ۴ ساعت به درازا می‌کشد. نمره این امتحان از ۱۲۰ می‌باشد و نمره بالای ۱۰۰ در این امتحان در اكثر موارد نمره خوبی تلقي مي‌شود. اگر چه بخش Structure به صورت يك بخش مجزا در اين آزمون مشاهده نمي شود اما بايد در نظر داشته باشيد كه در قسمت گفتار و نوشتار شما به دانش در زمينه ي ساختار نياز داريد بنابراين براي آماده سازي براي اين آزمون توصيه مي‌شود ابتدا مدتي دامنه ي لغت خود را به كمك كتب مرجع تقويت نموده و ضعف خود در بخش گرامر را نيز برطرف نموده سپس به تقويت مهارت‌هاي چهارگانه بپردازيد. قطعا تقويت گرامر به شما كمك مي‌كند تا در بخش نوشتار جملاتي زيباتر و با گرامري در سطح بالاتر بكار برده و خود را شايسته ي دريافت نمره ي بالاتر از طرف داوران ETS نماييد. دقيقا اين مورد در بخش گفتار نيز قابل توجه خواهد بود. ايرادات گرامري پيش پا افتاده در بخش گفتار تا حدودي چشم پوشي مي‌شود اما اشكالات گرامري بزرگ تاثير بدي در نمره ي شما در اين بخش خواهد گذاشت.

بخش خواندن(Reading) آزمون تافل iBT

بخش ریدینگ در امتحان به این صورت است که ابتدا متنی 4 یا 5 پاراگرافه نمایش داده می‌شود و پس از آن سوالات 4 گزینه ای درباره متن پرسیده می‌شود. شما با فرمت اين سوالات در كتب مرجع بخوبي آشنا مي شويد. پس از پاسخ گویی به سوالات، متن دوم نمایش داده می‌شود و پس از آن سوالات مربوطه و این روند تا پایان یافتن تعداد مشخص شده متن‌ها ادامه دارد. پس از پاسخ گویی به سوالات امکان بازگشت به سوالات جواب داده شده (و یا جواب نداده شده!) قبلی و تصحیح و پاسخ گویی مجدد به آن‌ها وجود دارد. دکمه ای در بالای صفحه وجود دارد که با کلیک بر روی آن فهرست شماره سوالات به نمایش در می‌آید و وضعیت پاسخ گویی در جلوی شماره سوال و به صورت Answered و Not Answered نشان داده می‌شود. با کلیک بر روی سوال مربوطه، سوال مورد نظر نشان داده می‌شود ( در طول امتحان راهنمایی‌های لازم بر روی صفحه نمایش نشان داده می‌شود ).

تنظیم وقت و اختصاص دادن زمان مورد نیاز به هر متن در این بخش به عهده ی آزمون دهنده می‌باشد.در نوع Long Format شما 80 دقيقه داريد و ميتونيد به راحتي در بين متون به هر كدام نياز است زمان بيشتري اختصاص دهيد. اصولا زماني كه تايمر شما به 5 دقيقه ي پاياني نزديك ميشود شما يك حالت چشمك زن و صداي زنگ كوتاهي را مي شنويد كه جهت هشدار دادن به آزمون دهنده مي باشد كه 5 دقيقه بيشتر از زمان شما باقي نمانده است.در نوع Short Format سه متن داده می‌شود. مدت زمان پاسخ گویی در این مدل 60 دقیقه می‌باشد و همانند مدل قبل تنظیم و اختصاص دادن زمان برای هر متن به عهده آزمون دهنده می‌باشد.

لازم به ذكر است كه تمرین بر صفحه رایانه بسیار موثرتر از خواندن بر برگه خواهد بود چرا كه تندخوانی برصفحه رایانه در مدت زمان معین عامل مهمی‌در موفقیت این بخش می‌باشد. برای مثال مهارت تندخوانی متنی با 300 كلمه در مدت زمان حدودا 2 دقیقه با احتساب درك 50 درصدی مطلب سرعت مناسبی است. در كل عادت به سریع خواندن مطالب در موضوعات مختلف مفید خواهد بود. تمرین و تكرار نمونه متن‌های منابع مختلف و تكرار مشاهده لغات مشابه مهارت داوطلب را افزایش خواهد داد. متن‌های داده شده در این بخش موضوعات مختلفی را از علوم مختلف مانند Biology,Archaeology , History, Astronomy , Psychology, Botany , Physics, Environmental science ,Philosophy , Business management , Business Correspondence , Literature , Public health class , Music education , Geography,American History ,Science ,Linguistic, … شامل می‌شود ولی این مسئله نباید باعث نگرانی آزمون دهنده شود. چرا که برای پاسخ گویی به سوالات نیازی به داشتن اطلاعات قبلی درباره این علوم نبوده و تمام موارد و اطلاعات لازم برای پاسخ گویی به سوالات در متن مورد نظر آورده می‌شود. نکته قابل توجه این است که تافل نمره منفی نداشته و به همین دلیل توصیه می‌شود حتی اگر جواب سوالی را نمی‌دانید سوالات را بی جواب نگذارید.

بخش شنیداری ( Listening ) آزمون تافل iBT

بخش شنیداری این امتحان شامل مکالمات بلند و لکچر‌های درسی می‌باشد و مکالمات کوتاه در دو نوع دیگر تافل وجود ندارد. همچنین از لحاظ سرعت پخش شدن از دو نوع دیگر سخت‌تر می‌باشد. البته اگر داوطلب خود را با این شیوه امتحان تطبیق داده باشد، مشکلی نخواهد داشت و نمی‌توان گفت که به طور کلی این امتحان از انواع دیگر سخت‌تر است.در بسیاری از منابع آماده سازی تافل iBT معمولا به داوطلبین توصیه می‌شود كه در ضمن گوش دادن به مكالمات از شنیده‌های خود نت‌برداری كنند ولیكن نكته قابل تامل این است كه داوطلب باید بتواند ضمن گوش دادن به دقت مطالب مهم را به خاطر بسپارد. چرا كه مكث كردن مقطعی بر قسمتي از مطالب به منظور نت‌برداری كامل، امكان فهمیدن مطالب متعاقب را كمتر خواهد نمود. البته می‌توان با نت‌برداری از كلمات كلیدی و یا علامات اختصاری برای پاسخ‌گویی بهتر به سوالات استفاده كرد.

در سوالات این بخش تاكید بیشتر بر درك داوطلب از مطالب در توان پاسخگویی به سوالات است و اسامی خاص و یا جزئیات حاشیه‌ای مد نظر نمی‌باشند. بخش لیسنینگ در امتحان همانند بخش ریدینگ به دو صورت long و short می‌باشد. در این قسمت داوطلب به وسیله هدست به لیسنینگ‌ها گوش می‌دهد.در این بخش هر سه لیسنینگ یک پکیج را تشکیل می‌دهند و به این صورت است که ابتدا آزمون دهنده به یک لیسنینگ گوش داده (لیسنینگ اول از پکیج اول) و پس از پایان آن سوالات مربوط به آن نمایش داده می‌شود، در هر لیسنینگ معمولا 5-6 سوال پرسیده می‌شود (قبل از شروع لیسنینگ نمی‌توان سوال‌ها را دید)، پس از آن لیسنینگ دوم پخش شده و بعد سوالات آن شروع می‌شود و سپس لیسنینگ سوم پخش می‌شود. پس از پایان سوالات لیسنینگ سوم، پکیج دوم شروع می‌شود(آزمون دهنده باید توجه کند که زمان زیادی را صرف پاسخ گویی به یک سوال نکند، زیرا ممکن است برای جواب دادن به بقیه ی سوالات آن پکیج دچار کمبود وقت شود!).

سوالات به صورت تک تک نمایش داده شده و پس از پاسخ گویی به سوال امکان بازگشت به سوال و تصحیح و یا پاسخ گویی آن، بر خلاف قسمت ریدینگ، وجود ندارد. هنگام پاسخ گویی به سوالات تایمر کار می‌کند (به صورت معکوس ) و هنگام پخش لیسنینگ‌ها تایمر تا شروع دوباره سوالات متوقف می‌شود. با تمرین نمونه تستهای منابع شناخته شده به این مهم می‌توان دست یافت كه موضوعات این بخش ( و حتی بخش‌های دیگر ) حول و حوش موضوعات مشابهی همچون اطلاعات در مورد موضوعات رایج در محیط دانشگاه برای دانشجویان و مطالب معمول و ساده در كلاس‌هایی همچون Biology,Archaeology , History, Astronomy Psychology, Botany , Physics, Environmental science ,Philosophy , Business management , Business Correspondence , Literature , Public health class , Music education , Geography,American History ,Science ,Linguistic, … می‌باشند.

همچون امتحانات دیگر با تمرین و تكرار گوش دادن به نمونه‌‌ها و چك كردن لغات جدید بر روی متن شنیده شده به راحتی میتوان حتی نمره كامل را بدست آورد چرا كه پاسخ‌ها در این بخش از اعمال سلیقه مصححین مصون می‌باشند. این بخش نیز همانند بخش ریدینگ نمره منفی نداشته به همین دلیل توصیه می‌شود به تمامی سوالات پاسخ داده شود.

بخش گفتاری ( Speaking ) آزمون تافل iBT

پس از استراحت 10 دقیقه بعد از بخش خواندنی و شنیدنی از شما درخواست خواهد شد كه برای پاسخگویی این بخش بازگردید. این قسمت شامل سه بخش می‌باشد که در هر بخش دو سوال مشابه به هم مطرح می‌شوند. در بخش اول یک موضوع عمومی‌داده می‌شود که در سوال اول معمولا تعریفی از رخدادهای عمومی و سوال دوم نقدی بر رد و یا تایید موضوعی از جانب شما خواهد بود. در این بخش به شما ۱۵ ثانیه زمان داده می‌شود تا پاسخ خود را مرور نموده و پس از اتمام، ۴۵ ثانیه در مورد آن صحبت کنید. زمان سنج صفحه رایانه زمان را دقیقا به شما نشان خواهد داد.

در بخش دوم ابتدا عنوان موضوعات سوال از هدفن پخش می‌شود، سپس یک متن بصورت خواندنی روی صفحه ظاهر میشود که 45 ثانیه زمان دارید تا آنرا بخوانید در این زمان شما میتوانید نكات را بر برگه ای كه به شما داده شده یادداشت كنید. در همین باره گفتگویی ما بین دونفر (در سوال اول) و یك سخنرانی در كلاس درس(در سوال دوم) از هدفن نیز پخش می‌شود. بعد از آن، یک سوال از این دو مورد پرسیده می‌شود. که 30 ثانیه زمان برای فکر کردن و ۶۰ ثانیه برای صحبت کردن دارید.

در بخش سوم یک گفتگو ما بین دو نفر (در سوال اول) و یك سخنرانی در كلاس درس(در سوال دوم) از هدفن پخش می‌شود و یک سوال در توصیف مكالمات و سخنرانی پرسیده می‌شود که در این بخش نیز 30 ثانیه برای فکر کردن و ۶۰ ثانیه برای صحبت کردن وقت دارید. نكته مهمی كه خود برگزار كننده امتحان(ETS) نیز همواره برای این بخش تاكید داشته این است كه باید بتواند در وهله اول پاسخی ” منسجم” و ” واضح” از خود ارئه دهد. در ضمن برای قسمتهایی كه شامل متن و گفتگو و یا سخنرانی در كلاس درس می‌باشند، باید به موارد مهم و كلیدی در ضمن پاسخ اشاره نمود. برای مهارت یافتن در این بخش در ابتدا داوطلب باید از تسلط بر صحیح ارائه نمودن پاسخ‌های خود از لحاظ گرامری اطمینان حاصل كند. چرا كه بخشی از مهارت‌های گرامری داوطلب در این بخش ارزیابی خواهد شد. در ادامه داوطلب باید با ضبط نمودن پاسخ‌های خود به موضوعات مختلف و گوش دادن به آن‌ها نقاط قوت و ضعف خود را دریافته و در مدیریت زمانبندی نیز تسلط یابد.

نكته دیگر این است كه داوطلب باید بتواند مطالب ارئه شده در گفتگو و یا سخنرانی را به طور كامل و با بیان خود در زمان تعیین شده ارئه كند. البته نكات مهم در اولویت قرار دارند و نمیتوان به كل مطالب در مدت زمان 60 ثانیه اشاره كرد. ولیكن مطمئنا نمرات خوب زمانی حاصل می‌شنوند كه داوطلب بتواند مضمون كلی را با دقت و با استفاده از لغات جدیدی كه در ذهن خود دارد بیان نماید. بدیهی است كه استفاده از لغات بهتر و ارائه جملات قوی نمره بالاتری را به ارمغان خواهد آورد. نت برداری در این بخش در ضمن گوش دادن به موضوعات می‌تواند كمك به سزایی داشته باشد. نكته مهم دیگر در ارتباط با این بخش این است كه در هنگام پاسخگویی به سوالات داوطلب ضمن تنظیم میكروفون (كه حتما توسط برگزاركنندگان آزمون نیز راهنمایی‌های لازمه انجام خواهد گرفت)، باید با صدای واضح و رسا صحبت كند تا از ضبط شدن صدای خود اطمینان یابد. چرا كه بوده‌اند كسانی كه به خاطر صحبت‌ كردن با صدای آرام، صدایشان به خوبی ضبط نشده و نمره خوبی نگرفته‌اند. البته نیازی به داد زدن نمی‌باشد، و باید از این مساله خودداری کرد زیرا موجب ایجاد مزاحمت برای سایر داوطلبان می‌شود.

بخش نوشتاری ( Writing ) آزمون تافل iBT

در بخش نوشتاری این امتحان دو قسمت وجود دارد. درسوال اول ابتدا برای داوطلب متنی 200 تا 300 كلمه ای بر صفحه رایانه پدیدار می‌شود كه داوطلب 3 دقیقه زمان برای مطالعه آن دارد. در این زمان داوطلب باید سعی كند كه موضوع و مطالب كلی را به خاطر بسپارد كه نیازی به نت‌برداری نیست زیرا در هنگام تایپ متن دوباره این متن نیز در صفحه ظاهر می‌شود. سپس یک بخشی توسط هدفن مطالبی در تایید و یا رد متن ارائه شده شنیده می‌شود. در این زمان داوطلب باید حتما مطالب مهم را نت‌برداری نماید. پس از آن سوالی در این باره پرسیده شده و داوطلب باید در هنگام نوشتن متن خود با تلفیق مطالب متن داده شده و مطالب شنیده شده نوشتاری مستدل ارائه نماید. زمان نوشتن 20 دقیقه بوده و متن باید حاوی حداقل150-200 لغت باشد.

سوال دوم این بخش همچون تافل ورقه‌ای شامل یك سوال با مضمون عمومی است كه ارئه یك متن 5 پاراگرافی با رعایت اصول نوشتاری مناسب برای تافل كافی است. زمان پاسخگویی به این متن 30 دقیقه و نیز باید حداقل حاوی 300 كلمه باشد. در هنگام نوشتن هر دو متن تعداد كلمات نوشته شده در بالای صفحه نشان داده می‌شوند.

در صورتی که زمان چندانی برای شرکت در امتحان ندارید، با شرکت در کلاسهای مکالمه وقت خود را تلف نکنید تا مهارت تکلم خود را برای بخش تکلم این امتحان یا برای اینکه در خارج از کشور به مشکل بر نخورید، افزایش دهید. بعد از امتحان اگر وقت کردید می‌توانید به این کلاسها بروید. شما صرفا باید حول موضوعاتی که در این امتحان مطرح می‌شود در طی زمآن‌هایی که گفته شد صحبت کنید و نه بیشتر.اگر چه مطالب امتحان تافل iBT گسترده‌تر از امتحانات دیگر به نظر می‌رسد ولیكن این آزمون نیز همچون همه امتحانات دارای فرمت خاصی است كه تنها با تكرار بر منابع خود امتحان و استفاده از نمونه تستها می‌توان بر آن مسلط شد.

امتحان تافل iBT مطمئن‌ترین نوع امتحان در ایران است، زیرا:

  • همیشه ثبت نام آن ظرفیت دارد .
  • کارنامه به سرعت صادر می‌شود .
  • اگر امتحان را خراب کردید به سرعت می‌توانید برای امتحان مجدد خود را آماده و ثبت نام کنید.
  • کسانی که به دنبال کمک مالی ” حل تمرینی Teacher Assistant TA” می‌باشند با گرفتن نمره خوب در بخش تکلم می‌توانند شانس خود را برای دریافت کمک مالی افزایش دهند.
  • کسانی که در بخش نوشتاری دارای تبحر هستند می‌توانند امتیاز کل خود را در امتحان افزایش دهند چون این نمره این بخش در نمره کل این امتحان محاسبه می‌شود.

منابع آزمون  تافل iBT

آزمون جی آر ای جنرال

دانشگاه‌های آمریکا و برخی از دانشگاه‌های بسیار معتبر کشورهای دیگر ( عمدتا کانادا) نمره‌ی این آزمون را به عنوان یکی از مدارک درخواست پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد، دکترا و بالاتر ملاک قرار می‌دهند. این آزمون به دو صورت ورقه‌ای ( Paper base ) و کامپیوتری ( Computer base ) برگزار می‌شود که نوع کامپیوتری آن در ایران برگزار نمی‌شود. نوع ورقه ای سالی سه بار برگزار می‌شود، یک بار در اکتبر و یک بار در نوامبر و یک بار هم در فوریه. تعداد شرکت کننده در این امتحان دارای محدودیت نبوده و ثبت نام در این آزمون می‌تواند از طریق سایت موسسه ETS انجام پذیرد. نمرات این آزمون تقریبا 45 روز پس از برگزاری آماده خواهد شد و لازم به ذکر است جهت ارسال نمرات به دانشگاه تا 4 دانشگاه رایگان می‌باشد در صورت ماندن برای پس از برگزاری رایگان نخواهد بود.برای ورود به وب سایت آزمون جی آر ای این جا را کلیک کنید.

ساختار آزمونجی آر ای جنرال

نوع عمومی آزمون جی آر ای ( GRE General ) ورقه‌ای ( Paperbase ) شامل سه بخش می‌باشد:

– ریاضیات(Quantitative)

-واژگان(Verbal)

-بخش نوشتاری(Analytical Writing)

بخش ریاضیات(Quantitative)

بخش ریاضیات این آزمون بسیار ساده و چیزی بیش از کتاب‌های دبیرستان نیست. شاید یک دانش آموز خوب سوم راهنمایی هم بتواند به راحتی به سوالات آن پاسخ دهد. نمره این بخش از 800 ( ورژن جدبد 170 ) می‌باشد که معمولا اکثر افرادی که در این آزمون شرکت می‌کنند این نمره را کسب می‌کنند. بیشترین نکته این بخش دقت زیاد و سرعت عمل می‌باشد. توصیه به کسانی که به دنبال بورس‌های تحصیلی می‌باشند: گرفتن نمره کمتر از 170 نشان می‌دهد که شما خیلی هم با دقت نیستید. لذا خواندن این بخش حتما توصیه می‌شود. حتما چند دوره از آزمون‌های قبلی را تست بزنید تا کاملا به نوع سوالات آشنا شوید و تعداد اشتباهات خود را کاهش دهید و سرعتتان در زدن تستها افزایش پیدا کند. همچنین در بسیاری از دانشگاه‌هایی که نمره GRE برای آن‌ها اهمیت دارد، برای مجموع نمره ریاضیات و واژگان حد نصابی مانند 1100، 1200، 1250، و حتی بیشتر یعنی 1350 نیز تعیین می‌شود. پس سعی کنید که بخش ریاضیات را از دست ندهید. البته با تغییراتی که در آزمون GRE از August 2011 اعمال گشت، پایه نمرات نیز تغییر کردند، ملاک جدید نمرات بین 170 – 130 می‌باشد. ولی کماکان نمره‌ها هم به صورت معیار قدیمی و هم به صورت معیار جدید در کارنامه ثبت می‌شود.

بخش واژگان ( Verbal )

تمام این آزمون بخش واژه آن است که نیاز به دانش بسیار بالایی از دایره لغات پیچیده ای دارد که بعضا معانی پارسی آن نیز به گوش ما نخورده است. سوالات این بخش 5 گزینه ای است و نمره منفی ندارد. موفقیت در این بخش نیز دور از دسترس نیست. ولی نیاز به زمان نسبتا زیادی دارد. این بخش شامل 2 سری سوال 25 تایی می‌باشد کسب نمره بالای 400 از 800 در این آزمون واقعا خوب است و شما با کسب مجموع 1200 حتی در 10 دانشگاه اول آمریکا نیز شانس خواهید داشت. هر کدام از این 25 سوال در 3 فرم زیر می‌باشند:

– بخش جای خالی ( عادی ) ( 8 سوال ): یک جمله نسبتا پیچیده داده می‌شود و یک، دو و یا سه جای خالی را باید با گزینه‌ها پر کنید.

-بخش پر کردن جا خالی با دو مترادف ( 4-5 سوال ): یک جمله ی نسبتا پیچیده را باید با دو کلمه ی مترادف پر کنید.

-بخش خواندن ( 12-13 سوال ): در این بخش پنج یا شش متن نسبتا پیچیده داده می‌شود که باید با توجه به آن‌ها به سوالات پاسخ دهید.

بخش نوشتاری ( Analytical Writing )

شامل نوشتن 2 انشا می‌باشد. هر انشاء دارای 30 دقیقه زمان است ( مجموعا 60 دقیقه ). در بخش اول به شما یک موضوع داده می‌شود که به مراتب از موضوعات تافل مشکلتر است و باید برای آن بنویسید. تحلیل دقیق موضوع، گرامر نسبتا پیچیده، تعداد لغات و… در این بخش بر روی نمره شما تاثیر بسزایی دارند. نمره این بخش نیز از 6 محاسبه می‌شود که نمره 4 واقعا خوب است و گرفتن آن از معادل تافل آن سخت تر است. البته لازم به ذکر است که کسانی هم بوده اند که نمره این بخش آن‌ها از تافل ( TOEFL ) بیشتر بوده که احتمالا تصادفی بوده است.

در بخش دوم، در حدود چند خط یک موضوعی توضیح داده می‌شود. این موضوع ظاهرا منطقی به نظر می‌رسد ولی در اصل اینطور نیست و دارای اشکالاتی است که شما باید آن‌ها را بسط دهید. یک مژده بسیار خوب این است که از آنجاییکه ما ایرانی‌ها فقط یاد گرفته ایم از یک کار خوب فقط جنبه‌های کوچک منفی آن را پیدا کنیم و بکوبیم، از این رو در این بخش نیز جزو شرکت کننده‌های موفق هستیم. البته پیدا کردن بخش‌های منفی آن نیز کار سختی نیست .

کتاب های آمادگی آزمون جی ار ای

آزمون جی آر ای سابجکت

بعضی از رشته‌ها علاوه بر آزمون GRE General آزمون دیگری به اسم GRE Subject نیز وجود دارد. این آزمون به کسانی که معدل پایینی دارند یا در مقطع فوق لیسانس تغییر رشته داده اند توصیه می‌شود. چرا که گرفتن نمره بالا در این آزمون می‌تواند نشان دهنده توانایی بالای شما در آن رشته باشد. سوالات این آزمون معمولا به صورت تخصصی از آن رشته می‌باشد.

در بخش GRE Subject سايت ETS نمونه سوالات از اين آزمون براي رشته‌هاي مختلف به صورت فايل PDF وجود دارند كه نمونه استانداردي از امتحان مذكور بوده و مطالعه آن كمك بسزايي در آمادگی براي امتحان خواهد كرد. اين امتحان ساليانه سه بار توسط سازمان سنجش آموزش كشور و اخیراً دانشگاه اصفهان و چند مرکز دیگر ( که نام آن‌ها در بولتن ETS موجود است ) در مهر، آبان و فروردین ( معادل November , October و April ) برگزار مي‌شود. زمان ثبت‌ نام آن نيز در حدود دو ماه و نیم قبل از آن اعلام ‌مي‌شود. ضمناً این امتحان در سراسر دنیا فقط به صورت کاغذی ( Paper Based ) برگزار می‌شود و به شکل کامپیوتری یا اینترنتی وجود ندارد. هزینه ثبت نام این آزمون حدود 20$ از آزمون GRE General ارزان تر است و می‌توان به صورت آنلاین از طریق سایت ETS نیز ثبت نام کرد. برای ورود به وب سایت آزمون جی آر ای این جا راکلیک کنید.

امتحان شامل 100 سؤال 5 گزینه ای است و بر خلاف آزمون General دارای نمره منفی 1-4 می‌باشد. موضوعات مورد سؤال از مباحث دوره لیسانس مرتبط در هر رشته است. در نظر داشته باشید که شرکت در این آزمون نمی‌تواند جایگزین آزمون GRE General باشد. این آزمون در رشته‌های زیر برگزار می‌شود:

– فیزیک ( Physics )

-شیمی ( Chemistry )

-ریاضیات ( Mathematics )

-علوم کامپیوتر ( Computer Science )

-زیست ( Biology )

-بیوشیمی و زیست مولکولی ( Biochemistry , Cell and Molecular Biology )

-روانشناسی ( Psychology )

-ادبیات انگلیسی ( Literature in English )

نحوه ثبت نام تافل IBT 

ثبت نام در آزمون تافل iBT شامل چهار مرحله است:

مرحله اول: ثبت نام شما در سایت

برای ثبت نام تافل iBT ابتدا با وارد کردن اطلاعات خود در در بخش تافل سایت ETS یعنی http://www.ets.org/toefl، یک پروفایل برای خود ایجاد کنید. سپس با استفاده از منوی سمت چپ در محیط کاربری خود (Register) را بزنید. حال می‌توانید تاریخ مناسب خود را در مرکز مورد نظر (چنانچه جای خالی داشته باشد) پیدا کنید. مراکز مهم برگزاری آزمون تافل در تهران شامل موارد زیر هستند:

-سازمان سنجش آموزش کشور

-مجتمع آموزشی امیربهادر

-موسسه فرهنگی علامه سخن

-مجتمع فنی تهران

پس از انتخاب تاریخ امتحان و حوزه مورد نظر، پس از طی چند مرحله، ثبت نام بوسیله پرداخت آنلاین توسط کارت اعتباری بین المللی امکانپذیر است.

مرحله دوم: ثبت نام و پرداخت آنلاین

در صورتیکه به کارت‌های اعتباری بین المللی دسترسی ندارید می‌توانید ادامه پرداخت را به گروه پلاس ویزا بسپارید بدین منظور بایستی به صفحه اصلی گروه پلاس ویزا (www.plusvisa.ir). اطلاعات مورد نیاز ما برای انجام پرداخت به شرح زیر است:

-یوزر نیم و پسوورد سایت تافل

-کد ملی

-تاریخ آزمون تافل به میلادی

-شهر و نام حوزه آزمون

مرحله سوم: وارد کردن نام دانشگاه:

تا ساعت ۱۰ شب (به وقت محلی) روز قبل از آزمون تافل امکان وارد کردن کد ۴ دانشگاه در پروفایل داوطلب برای ارسال رایگان نمرات وجود دارد. پس از آن به ازای هر ارسال مبلغ ۱۸ دلار بوسیله کارت اعتباری باید داده شود. لازم به ذکر است که داوطلبی که بیش از یکبار امتحان تافل iBT را داده باشد، مختار است هر کدام از آزمونهایی را که خود می‌پسندد نتیجه اش را ارسال کند و نمرات سایر آزمون‌ها ارسال نمی‌شوند.

مرحله چهارم: شرکت در آزمون

برای شرکت در آزمون تافل کارت شناسایی عکسدار کفایت می‌کند. ولی توصیه می‌شود برای احتیاط یک پرینت از رسید ثبت نام خود که در بخش (View Orders) پروفایلتان در سایت ETS قابل دسترس است، همراه داشته باشید.

لغو و تغییر زمان آزمون تافل IBT:

تغییر زمان آزمون از طریق پروفایل ETS و با استفاده از کارتهای اعتباری بین المللی با پرداخت جریمه صورت می‌گیرد. میزان جریمه تغییر زمان آزمون 60 دلار است. برای لغو آزمون، نصف هزینه ثبت نام به فرد مسترد می‌گردد. تا سه روز قبل از آزمون امکان حذف و یا تغییر زمان آزمون وجود دارد.

نحوه ثبت نام آزمون جی آر ای جنرال

مرحله اول: ثبت نام شما در سایت

برای ثبت نام جی آر ای جنرال ابتدا با وارد کردن اطلاعات خود در در بخش جی آر ای سایت ETS یعنی www.ets.org/gre، یک پروفایل برای خود ایجاد کنید. سپس با استفاده از منوی اول در محیط کاربری خود (Register) را بزنید. حال می‌توانید تاریخ مناسب خود را در مرکز مورد نظر (چنانچه جای خالی داشته باشد) پیدا کنید. مرکز برگزاری آمون در تهران سازمان سنجش آموزش کشور می‌باشد. پس از انتخاب تاریخ امتحان و حوزه مورد نظر، پس از طی چند مرحله، ثبت نام بوسیله پرداخت آنلاین توسط کارتهای اعتباری بین المللی مثلVisa،Master و غیره امکانپذیر است.

مرحله دوم: ثبت نام و پرداخت آنلاین توسط ما

در صورتیکه به کارت‌های اعتباری بین المللی دسترسی ندارید می‌توانید ادامه پرداخت را به گروه پلاس ویزا بسپارید بدین منظور بایستی به صفحه اصلی گروه پلاس ویزا (www.plusvisa.ir) مراجعه نمایید.

ارسال نمره آزمون جی آر ای به دانشگاه‌ها

چنانچه برای ارسال نمره خود به کارت اعتباری مناسب دسترسی ندارید، این سرویس مناسب شما می‌باشد. برای استفاده از این سرویس لازم است شما حتما کد ۴ رقمی ‌دانشگاه مورد نظر خود را در فرم وارد کنید. شما می‌توانید این کد ۴ رقمی را در سایت دانشگاه مورد نظر و یا در سایت ETS بیابید. همچنین اگر می‌خواهید نمره شما به دپارتمان خاصی ارسال شود، کد ۴ رقمی مربوط به آن دپارتمان را نیز در فیلد مربوطه وارد نمایید. برای این منظور بهتر است یکبار مراحل ارسال نمره (تا پیش از پرداخت هزینه) را در پروفایل خود انجام دهید تا از صحت کد ۴ رقمی و نام دانشگاه مقصد مطمئن شوید. برای پرداخت هزینه ارسال نمره باید از کارت‌های بین المللی استفاده کرد. شرکت ما فرایند پرداخت هزینه ارسال نمره را با کمال دقت و سریع برای شما انجام می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت (www.plusvisa.ir) مراجعه نماید. توجه داشته باشید که ارسال نمره توسط سازمان ETS با پست عادی صورت می‌گیرد و دریافت نمره بین ۲ تا ۴ هفته (بسته به مکان دانشگاه) به طول می‌انجامد.

آزمون آیلتس (IELTS)

آیلتس (به انگلیسی: IELTS) که برگرفته از سر واژگان (International English Language Testing System) به معنای نظام بین‌المللی ارزش‌یابی زبان انگلیسی است، یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی حال حاضر است که در سراسر دنیا برگزار می‌شود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده است و از این نظر در مقابل تافل، آزمون آمریکایی قرار می‌گیرد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود.

نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل می‌شود که نمرهٔ قبولی برای آزمون وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ نمرهٔ متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی می‌شود. دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه‌ هاروارد آیلتس با حداقل سطح ۷ را می‌پذیرند.

آزمون آیلتس از ۴ بخش شنیدار، خواندن، نوشتن و مکالمه تشکیل شده‌است. کل آزمون دارای دو گونه آکادمیک و عمومی‌آست که گونهٔ آکادمیک مشکل تر بوده و همین آزمون است که برای ورود به دانشگاه‌ها مورد نیاز می‌باشد.

این امتحان معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که می‌خواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند و یا به آن کشورها مهاجرت نمایند. امتحان IELTS با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می‌شود. این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بین‌المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی می‌کند و چهار توانائی Writing،Reading،Listening و Speaking را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. بسیاری از دانشگاهها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت می‌شناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی‌آست. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می‌گردد. شرکت کنندگان در امتحان IELTS به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ می‌دهند. نمرهٔ هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ می‌باشد. نمرهٔ کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه می‌گردد. در کارنامه IELTS، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه ذکر می‌شود.

هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمره‌ای را مشخص می‌کند و اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را می‌خواهند بطوریکه نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد (البته این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد). به عنوان مثالی دیگر، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت امتحان IELTS حداقل نمره ۷ بگیرید.

در روز امتحان ابتدا به سوالات Listening سپس به سوالات Reading و بعد به سوالات Writing پاسخ خواهید داد. تاریخ و ساعت برگزاری قسمت Speaking در روز امتحان به شرکت کنندگان اعلام می‌شود و معمولاً امتحان Speaking از عصر روز امتحان شروع شده و بمدت ۵ روز ادامه می‌یابد. داوطلبانی که از شهرهای دیگر به تهران می‌آیند، برای امتحان Speaking در اولویت هستند و باید در هنگام ثبت نام، اسم خود را در لیستی جداگانه به ثبت برسانند. تمامی مراحل کتبی امتحان باید با مداد نوشته شود و داوطلبان اجازه استفاده از خودنویس یا خودکار را در هیچ مرحله‌ای از امتحان کتبی ندارند.

در امتحان IELTS، تواناییهای Writing، Reading، Listening و Speaking در چهار قسمت جداگانه سنجیده می‌شوند. در حالیکه قسمت‌های Listening و Speaking برای داوطلبان Academic و General Training به روش کاملا مشابهی مورد ارزیابی قرار می گیرد، هر یک از این دو گروه سوالات جداگانه ای در قسمت‌های Reading و Writing دریافت می‌کنند. متن‌های خواندن و نوشتن آزمون جنرال بسیار متنوع و جامع است و از روزنامه و رادیو و تلوزیون و اینترنت انتخاب می‌شود. ولی در آزمون آکادمیک، این متن‌ها اختصاصا در زمینه‌های دانشگاهی و علمی‌آست یعنی در عین حال که مشکل است ولی خیلی محدود تر است.

مواد آزمون آیلتس

آزمون شنیداری و صحبت کردن آبلتس جنرال و آکادمیک مانند هم برگزار می‌شود که عبارتند از:

بخش اول (General Training Reading)

برای پاسخ دادن به ۴۰ سوال این بخش به داوطلبان۶۰دقیقه فرصت داده می‌شود. سوالات و متن‌ها در سه بخش، شامل حدود ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه، و در یک دفتر‌چه به داوطلب تحویل داده خواهند شد. متون به‌کار گرفته‌شده در دفتر‌چه‌ سوالات از مجله‌ها، جزوات و کتاب‌ها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب همه آنها خواننده غیر متخصص است. بخش اول‌ بر مواجه با موقعیت‌های اجتماعی تمرکز دارد. بیشتر توجه در بخش دوم به‌ جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی است. این بخش به متن یا متن‌هایی اختصاص داده شده که انگلیسی پیچیده‌تری در آنها استفاده به‌کار گرفته‌شده است. متن‌ نسبتاً بلندتری در بخش سوم در انتظار داوطلبان خواهد بود که از طریق آن توانایی خواندن نثر‌های بلند در شرکت‌کنندگان سنجیده می‌شود. در این بخش بیشتر خواندن نثر‌های پیچیده مد نظر است تا درک ‌مطالب استدلالی.

بخش دوم (General Training Writing)

برای این بخش از امتحان یک‌ ساعت زمان در نظر گرفته شده است. در طول این زمان به داوطلب دو موضوع برای نوشتن داده خواهد شد. پیشنهاد می‌شود که شرکت‌کنندگان در امتحان بیست‌دقیقه اول را به نوشتن سوال اول اختصاص دهند و چهل دقیقه باقی‌مانده را صرف پاسخ به سوال دوم کنند. پاسخ به سوال اول لازم است حد‌اقل در ۱۵۰ کلمه نوشته شود. حداقل تعداد کلمات برای موضوع دوم ۲۵۰ کلمه است. به پاسخ‌هایی که کمتر از این‌ میزان کلمه داشته‌ باشند نمره کامل داده نخواهد شد. در موضوع اول از داوطلب خواسته خواهد شد تا نامه‌ای به مخاطبی فرضی نوشته و در نامه‌اش مسئله‌ای را توضیح داده یا مشکلی را شرح دهد. موضوع دوم در قالب یک سوال از داوطلب خواهد خواست تا عقیده موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کند.

بخش سوم (Academic Reading)

برای پاسخ دادن به چهل سوال این بخش به داوطلبان سی‌دقیقه فرصت داده می‌شود. سوالات و متن‌ها در سه بخش می‌باشد. متون به‌کار گرفته‌شده در دفتر‌چه‌ سوالات از مجله‌ها، جزوات و کتاب‌ها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب همه آنها خواننده غیر متخصص است. حداقل یکی از این سه بخش شامل یک نوشته استدلالی ظریف است و یک بخش نیز به محتوای غیر نوشتاری و همراه با نمودار یا شکل اختصاص دارد. در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه‌نامه‌ای کوتاه نیز همراه متن خواهد آمد. برای بازدهی بیشتر در این بخش توصیه می‌شود برای پاسخگویی به سوالات هر متن، ابتدا مدت حداکثر ۵ دقیقه را به مطالعه سطحی متن بپردازید. در این مرحله به جزئیات توجه نکنید، اما سعی کنید موضوع اصلی هر پاراگراف را دریابید. به این ترتیب هنگام پاسخگویی به سوالات می‌دانید پاسخ سوال احتمالا در کدام پاراگراف است. همچنین دقت داشته باشید که ترتیب سوال‌ها همان ترتیبی است که مطالب در متن آمده است. یعنی مثلا پاسخ سوال ۴ را قبل از پاسخ سوال ۵ در متن خواهید یافت.در بخش reading سرعت عمل نقش بسیار مهمی دارد و تنها راه برای بالا بردن سرعت تمرین است. توصیه می‌شود حداقل ۱ ماه قبل از آزمون reading‌های آزمون‌های IELTS را با زمان بندی امتحان واقعی تمرین کنید.

بخش چهارم (Academic Writing)

برای این بخش از امتحان یک‌ساعت زمان در نظر گرفته شده است. در طول این مدت به داوطلبان دو موضوع برای نوشتن داده خواهد شد. پیشنهاد می‌شود که شرکت‌کنندگان در امتحان بیست‌دقیقه اول را به نوشتن سوال اول اختصاص داده و چهل دقیقه باقی‌مانده را صرف پاسخ به سوال دوم کنند. پاسخ به سوال اول لازم است حد‌اقل در ۱۵۰ کلمه نوشته شود. حداقل تعداد کلمات برای موضوع دوم ۲۵۰ کلمه است. به پاسخ‌هایی که کمتر از این‌ میزان کلمه داشته‌ باشند نمره کامل داده نخواهد شد.

در موضوع اول به داوطلب یک جدول یا نمودار داده شده و از او خواسته خواهد شد تا اطلاعات نمایش‌داده شده در جدول را با جملات خود توضیح دهد. موضوع دوم در قالب یک سوال از داوطلب خواهد خواست تا نظر یا عقیده موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کند.

بخش پنجم (Listening)

بخش Listening خود از جهار section تشکیل میشود. در هر یک از sectionها حدود ۱۰ سوال وجود دارد و زمان کل Listening حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است. در حین پخش مکالمات و متون، هیچ فرصتی برای خواندن سوال ندارید. اما قبل از آغاز هر section برای مدت زمان کوتاهی گوینده توضیحاتی ارائه میدهد که توصیه میشود با این توضیحات آشنا باشید و در این مدت به خواندن سوالها بپردازید. به هر سوالی که قبل از آغاز متن کامل خوانده باشید به احتمال زیاد پاسخ صحیح خواهید داد. بنابراین خواندن سوالات بسیار مهم است. در هنگام خواندن سوالات حتما دور کلمات کلیدی آن سوال خط بکشید تا هنگام پخش مکالمه به محض شنیدن کلمات کلیدی اماده شنیدن پاسخ باشید. به دلیل اینکه پاسخ به سوال در حین شنیدن ممکن است باعث شود بخشی از متن را گوش نکنید، پاسخ را به خلاصه ترین و ساده ترین شکل ممکن بنویسید.

بخش ششم (Speaking)

مصاحبه داوطلبان بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه به‌طول خواهد انجامید. در طول این زمان داوطلب به سوالات مطرح شده از سوی مصاحبه‌گر پاسخ خواهد داد. این مصاحبه بر روی نوار ضبط می‌شود. در بخش اول مصاحبه، داوطلب به‌ سوالات عمومی و شخصی در مورد محل‌زندگی‌، وضعیت خانوادگی، شغلی و همینطور علایقش پاسخ خواهد داد. در بخش دوم به داوطلب موضوعی، که بر روی یک کارت نوشته شده‌است، داده می‌شود و از وی خواسته خواهد شد تا به مدت دو دقیقه در مورد آن موضوع صحبت کرده و نظر و عقیده خود را اظهار کند. در بخش سوم داوطلب به بحثی چهار تا پنج‌دقیقه‌ای با مصاحبه‌گر وارد خواهد شد که محور آن به‌نوعی به موضوع مورد بحث در کارت مربوط است.

نتایج امتحان

نتایج امتحان IELTS دو هفته پس از پایان یافتن آزمون Speaking اعلام خواهد شد و کارنامه فقط به شخص امتحان دهنده داده می‌شود و از طریق تلفن، فکس و یا email قابل در یافت نیست.

تا ۵ کارنامه برای دانشگاهها و موسسات مورد در خواست شما بصورت رایگان توسط دفاتر برگزار کننده امتحان ارسال می‌گردد، بشرطی که از تاریخ امتحان شما یکماه نگذشته باشد. اگر بیشتر از یکماه از تاریخ امتحانتان سپری شود و یا بیشتر از ۵ کارنامه بخواهید برایتان ارسال بشود، به ازای هر کارنامه باید مبلغی را بپردازید. اکثر دانشگاهها کارنامه IELTS را که بیشتر از دو سال از تاریخ آن گذشته باشد، قبول ندارند.

مراکز برگزاری آزمون آیلتس

مراکز برگزاری آزمون آیلتس در ایران به شرح زیر هستند:

-دانشگاه آزاد اسلامی ایران (http://english.iau.ac.ir/ielts/)

-آیلتس تهران (http://www.ieltstehran.com/?sn=timetable&lang=fa)

-موسسه عصیر دین و دانش (http://ieltsadd.ir/fa/exam)

-موسسه فرهنگی هنری ایرسافام (http://ielts.irsafam.com/)

مراجع آمادگی آزمون آیلتس که توسط کارشناسان گروه پلاس ویزا مورد تایید است در ادامه آورده شده است:

آزمون جی مت (GMAT)

آزمون GMAT يك آزمون استاندارد است كه در دنیا ، برای پذیرش در رشته‌های مديريت و MBA و رشته‌های مشابه آنها ، استفاده می‌شود . تنها چند کشور معدود هستند که به دلیل امکانات محدود و نداشتن تجهیزات ، آزمون را هنوز به صورت کاغذی برگزار می کنند و در اکثر مراکز آزمون به صورت کامیپوتری برگزار می‌شود.

آزمون جی مت ( GMAT ) شامل چهار بخش می‌باشد :

 – Analytical Writing Assessment ( مهارت نوشتاری )

 – Integrated Reasoning ( استدلال ترکیبی )

 – Quantitative ( مهارت ریاضی )

 – Verbal ( مهارت کلامی )

مهارت نوشتاری ( Analytical Writing Assessment ) ( AWA ) 

این بخش شامل یک Analysis of an Argument مي باشد که برای پاسخ دادن به آن 30 دقیقه وقت دارید. در این بخش به شما یک Argument یا مباحثه یا متن داده می‌شود. موضوع این بحث از مطالب اقتصادی و تجاری تا پزشکی و … می‌تواند باشد. برای پاسخ دادن به سوال نیازی نیست که شما در مورد موضوع ارائه شده، دانش تخصصی داشته باشید. تنها چیزی که لازم دارید توانایی استدلال است. مواردی که در این بخش از شما خواسته می‌شود به شرح زیر است:

-آیا فرضیاتی که در نظر گرفته است، منطقی و درست است یا بر اساس فرضیات اشتباه است؟

-آیا می‌توان دلیل یا مثالی را مطرح کرد که باعث ضعیف شدن استدلال این بحث و نتیجه آن شود؟

-آیا می‌توان دلیل یا مدرکی ارائه کرد تا بتوان این استدلال را تقویت کرد؟

-دقت کنید که از شما خواسته نشده است نظر خود را بنویسید. بلکه باید استدلال و منطق مطرح شده را بررسی کنید و ببینید آیا قابل قبول است یا دارای ایراد است.

مهارت استدلال ترکیبی ( Integrated Reasoning ) ( IR )

این بخش قسمت جدیدی است که در سال‌های اخیر به امتحان اضافه شده است. دانشجویان، برای موفقیت در دوره تحصیلی و بازار کار، نیاز به مهارت خواندن و دریافت اطلاعات از منابع مختلف، تحلیل این اطلاعات و تصمیم گیری بر مبنای آن را دارند. بخش “استدلال ترکیبی” توانایی افراد را در این زمینه می سنجد. این بخش شامل 4 نوع سوال است که از شما میخوهند اطلاعات ارائه شده در فرمهای مختلف را بخوانید، با هم ترکیب کرده، تحلیل کرده و به سوالات پاسخ دهید. برای پاسخگویی به 12 سوال این بخش تنها 30 دقیقه فرصت دارید. نکاتی در مورد سوالات این بخش عبارتند از:

-دقت داشته باشید در این بخش، هر سوال شامل چندین زیرسوال یا قسمت است. برای اینکه نمره یک سوال را دریافت کنید باید به تمامی قسمت‌ها پاسخ درست بدهید . بر فرض اگر از 4 قسمت یک سوال، یکی را اشتباه پاسخ دهید، نمره آن سوال را دریافت نخواهید کرد.

– اطلاعات ارائه شده در متن، 300 کلمه یا کمتر است.

-تمامی زیرسوال یا قسمتهای یک سوال، به طور همزمان به شما نشان داده می‌شود.

-قبل از اینکه به سوال بعدی بروید، باید به تمام قسمتهای سوال پاسخ دهید.

-اگر سوالی را پاسخ دهید و به سوال بعد بروید، نمیتوانید به سوال قبل برگردید و پاسخهایتان را عوض کنید.

-از یک جدول یا صورت مسئله، ممکن است در چندین سوال استفاده شود. در چنین حالتی، سوال جدید هیچگونه وابستگی یا اثرپذیری نسبت به پاسخ شما به سوال دیگر ندارد و کاملا مجزاست و این دو سوال تنها از داده‌های یک صورت سوال مشترک استفاده می کنند.

سوالات این بخش استدلال ترکیبی در آزمون GMAT به صورت‌های مختلفی بیان می‌شوند که عبارتند از:

 – تفسیر تصویر ( Graphics Interpretation )

در این سوالات یک نمودار یا شکل به شما داده می‌شود. با توجه به این نمودار یا شکل باید به بخشهای سوال پاسخ دهید. بخشهای سوال به این صورت هستند که یک جمله به شما داده شده است که بخشی از آن به صورت جای خالی است و باید آن را کامل کنید. برای انجام این کار در عوض جای خالی، به شما یک لیست کوتاه با چند گزینه نشان داده میشود که یکی را باید انتخاب کنید. باید گرینه ای را انتخاب کنید که موجب شود آن جمله بر اساس نمودار داده شده، اطلاعات درست و دقیق را بیان کند. ( مثلا به شما یک نمودار ون داده میشود با 2 گروه که با هم اشتراک دارند. در جمله نوشته شده است که نسبت افراد گروه اول به دوم …. است . این جای خالی را شما باید از روی شکل تشخیص دهید و مورد درست را انتخاب کنید. )

 – تحلیل دو بخشی ( Two-Part Analysis )

در این سوالات، به شما یک صورت سوال داده می‌شود و از شما میخواهند به 2 زیر سوال پاسخ دهید.

 – تحلیل جدول ( Table Analysis ) 

در این سوالات به شما یک جدول چند ستونی که شامل اطلاعات زیادی است نشان داده خواهد شد. این جدول قابلیت مرتب کردن را دارد . از شما خواسته می‌شود که با توجه به اطلاعات جدول به سوال‌ها پاسخ دهید. پاسخها به صورت متضاد هستند. یعنی به صورت ” بله / خیر ” یا ” درست / غلط ” یا … هستند. برای هر قسمت باید مشخص کنید ” بله ” یا ” خیر ” ( یا هر جفت عبارت مخالف دیگر، که در بالای گزینه‌ها نوشته شده است. ).

 – استدلال چند منبعی ( Multi-Source Reasoning ) 

این نوع سوال، به این صورت است که به شما چند بخش اطلاعاتی مختلف داده می‌شود. این اطلاعات اغلب در قالب متن یا نامه‌های اداری هستند که بین چند بخش از یک شرکت یا … تبادل شده اند. ( 3 نوع سوال دیگر اغلب بر مبنای اعداد هستند.) بر مبنای چیزی که در این متون یا نامه‌ها نوشته شده است، شما باید به بخش‌های سوال پاسخ دهید.

مهارت ریاضی ( Quantitative ) ( Q ) 

اين بخش شامل سوال‌هاي رياضي است. برای پاسخ دادن به 37 سوال این بخش مدت 75 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است. برای پاسخ دادن به سوالات این بخش، نیاز به دانش جبر مقدماتی، حساب ریاضی و دانش عمومی هندسه دارید. بخش Q شامل دو نوع سوال است :

  –  حل مسئله ( Problem Solving ) 

شما در طول دوران تحصیل با این سوالات همیشه برخورد داشته اید. به شما اطلاعاتی ارائه میشود، از شما خواسته میشود با انجام محاسباتی جواب سوال را پیدا کنید. در جیمت نیز همین امر از شما خواسته میشود که با توجه به صورت مسئله، جواب را پیدا کنید.

  –  کفایت داده‌ها ( Data Sufficiency ) 

این بخش از سوالات شاید برای اکثر افراد جدید باشد و آشنایی یا مهارت پیدا کردن در آن را سخت بدانند. ( کسانی که برای شرکت در کنکور MBA آماده می‌شوند با این سوالات برخورد خواهند داشت ). در این نوع از سوالات، به شما یک صورت مسئله کوتاه یا سوال داده میشود. سپس به شما اطلاعات جدیدی به صورت 2 فرض داده خواهد شد. در نهایت از شما پرسیده میشود که ” آیا 2 فرض داده شده برای پاسخ دادن به سوال کافی است یا خیر؟ برای پاسخ دهی به سوال، باید بررسی کنید که آیا با داشتن اطلاعات موجود در هر فرضیه می‌توان به سوال پاسخ داد ؟ آیا اطلاعات موجود در فرض 1 یا 2 به تنهایی کافی است ؟ آیا با ترکیب اطلاعات این دو می توان پاسخ داد ؟ آبا وجود داشتن اطلاعات هردو فرض ، اطلاعات مسئله کافی نیست و نمی توان جواب آن را پیدا کرد ؟

مهارت کلامی ( Verbal )( V ) 

این بخش مهارت شما را در خواندن متنهای انگلیسی و درک آنها، دنبال کردن یک مباحثه منطقی، تشخیص اشتباهات نگارشی؛ می سنجد. برای پاسخ دادن به 41 سوال این بخش مدت 75 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است. بخش verbal شامل 3 نوع سوال است :

  • درک مطلب ( Reading comprehension ) یا RC
  • تصحیح عبارت ( Sentence correction ) یا SC
  • استدلال منطقی ( Critical reasoning ) یا CR

در طول بخش کلامی این 3 نوع سوال به صورت درهم و بدون ترتیب مشخصی ظاهر خواهند شد و ممکن است بعد از یک سوال CR شما یک سوال SC را ببینید و بعد از آن RC و یا اینکه 3 سوال CR پشت سر هم نصیب شما شود. ترتیب سوالات شانسی است.

جدول معادل سازی نمرات تافل به آیلتس