مراحل اپلای آمریکا – گام پنج

روند کار در سفارت آمریکا

ایالات متحده آمریکا در ایران سفارتخانه ای ندارد. ایرانیان برای درخواست ویزای آمریکا می‌توانند در تمامی سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ایالات متحده در هر جای دنیا که ویزا صادر می‌کنند، وقت مصاحبه گرفته و درخواست دریافت ویزای خود را ارائه دهند. با این حال، اگر به زبان انگلیسی و یا زبان رایج کشوری که قصد دارید از آنجا درخواست ویزای خود را ارائه دهید، مسلط نیستید، باید توجه داشته باشید که عدم آشنایی افسر کنسولی مصاحبه کننده با شرایط داخلی کشور ممکن است سبب شود تا اثبات این موضوع که شما واجد شرایط لازم جهت دریافت روادید هستید، دشوارتر باشد. افسرهای کنسولی سفارت آمریکا در دبی و آنکارا و ارمنستان به زبان فارسی صحبت می‌کنند، و بسیاری از ایرانیان متقاضی دریافت روادید غیرمهاجرتی به این سه شهر مراجعه می‌کنند. در ابتدای امر توجه داشته باشید که اداره مهاجرت آمریکا در حال حاضر به ایرانیان توصیه می‌کند در یکی از 3 کشور امارات، ارمنستان یا ترکیه اقدام به اخذ وقت سفارت کنند و درخواست ویزای خود را در یکی از این 3 کشور ارائه کنند. با توجه به این موضوع توصیه میشود از اخذ وقت سفارت آمریکا در سایر کشور‌های اروپایی یا آسیایی اجتناب کنید.

برای دریافت ویزا دانشجویی، متقاضیان ایرانی معمولاً از نزدیکترین سفارتخانه و یا کنسولگری ایالات متحده، یعنی یکی از سفارتخانه‌ها در کشورهای همسایه، وقت قبلی گرفته و هزینه درخواست ویزا را پرداخت می‌کنند. از ابتدای سال 2013 شما باید قبل از تعیین وقت هزینه ی 160 دلاری ویزا را پرداخت کنید، که این وجه غیر قابل استرداد است. پرداخت این هزینه تنها توسط کارت‌های اعتباری بین المللی صورت می‌گیرد. در صورت عدم دسترسی به چنین کارتهایی می‌توان از امکانات شرکت ما در کمال دقت و صحت هزینه مربوط را پرداخت نمایید. برای اطلاعات بیشتر در خصوص خدمات ما، به وب سایت ما و یا دفتر مرکزی ما مراجعه نمایید.

متقاضی، مصاحبه ای حضوری با افسر کنسولی خواهد داشت که افسر کنسولی برای تصمیم گیری در این زمینه که آیا متقاضی واجد شرایط لازم برای دریافت ویزا ی ایالات متحده است یا خیر، از او سوال‌هایی را خواهد پرسید و مدارک او را مورد بررسی قرار خواهد داد. پس از مصاحبه و انجام امور اداری لازم، در صورتی که متقاضی واجد شرایط لازم باشد، سفارتخانه و یا کنسولگری ایالات متحده برای او ویزا صادر خواهد کرد.

هر کدام از کنسولگری‌های ایالات متحده ممکن است روش‌های خاصی در روند انجام مصاحبه داشته باشند. قوانین در همه ی کنسولگری‌ها یکسان است، اما ممکن است روش‌ها متفاوت باشد. به عنوان مثال ممکن است در برخی از کنسولگری‌ها افسر مصاحبه کننده به زبان فارسی مسلط باشد و با شما به زبان فارسی صحبت کند ولی در کنسولگری دیگری جز مصاحبه با زبان انگلیسی مقدور نباشد. توصیه می‌شود قبل از اخذ وقت سفارت آمریکا، شرایط هر کنسولگری را مورد بررسی قرار دهید که مشکلی برای شما بوجود نیاید.

نکات قابل توجه در مورد وقت سفارت آمریکا

نکته اول: تمام افراد بالای 14 سال باید در مصاحبه ای جداگانه شرکت کنند. کودکان زیر 14 سال با والدین در مصاحبه شرکت می‌کنند.

نکته دوم: در برخی کنسولگری‌ها مانند کنسولگری آمریکا در ارمنستان ممکن است ویزا طی یک تا 3 روز کاری صادر شود و شما با چند روز اقامت بیشتر در آن کشور، خودتان ویزا را تحویل بگیرید. ولی در برخی کنسولگری‌ها ممکن است روند صدور 2 تا 8 هفته به طول بیانجامد. در هر صورت شما می‌توانید برای پیکاپ ویزای آمریکا از سفارت، پاسپورت خود را به ما بسپارید تا ویزا را از طرف شما پیکاپ کنیم.

نکته سوم: در صورت عدم انجام مصاحبه یا بروز هرنوع مشکل دیگر که به عدم تعیین وقت بانجامد، هزینه پرداخت شده به هیچ عنوان مسترد نخواهد شد.

نکته چهارم: متقاضیانی که هنوز موفق به پر کردن فرم دی اس نشده اند، می‌توانند ابتدا اقدام به اخذ وقت سفارت آمریکا بکنند و بعد از آن فرم خود را تکمیل کنند.

نکته پنجم: بعد از کانفرم شدن وقت سفارت آمریکا در سایت این سفارت، متقاضیان تقریبا تا یک روز قبل از موعد وقت خود می‌توانند در صورت نیاز زمان این وقت را تغییر دهند.

نکته ششم: بعد از انجام مصاحبه در صورتی که افسر مصاحبه کننده، متقاضی را واجد شرایط اخذ ویزا بداند با ارائه ی یک برگه ی قرمز رنگ مدت زمانی را (حدود 3 الی 4 روز) برای متقاضی تعیین میکند تا پس از آن متقاضی با تحویل پاسپورت خود به سفارت برای پیکاپ ویزا اقدام کند. برگه ی قرمز رنگ به نشانه ی موافقت با صدور ویزای شما می‌باشد

نکته هفتم: در صورتی که از افسر مصاحبه کننده برگه ی زرد رنگ دریافت کردید، درخواست ویزای شما احتیاج به انجام مراحل اداری و امنیتی بیشتر دارد. این مدت زمان ممکن است بین 2 تا 10 هفته به طول بیانجامد و متقاضی می‌تواند از طریق سایت سازمان مهاجرت که اطلاعات آن در برگه درج شده است درخواست ویزای خود را پیگیری کند.

اطلاعات مورد نیاز برای فرم DS-160

برای تکمیل فرم DS-160 نیاز به اطلاعات زیادی از وضعیت فعلی و قبلی شما است که توصیه می‌شود قبل از پر کردن این فرم این اطلاعات جمع اوری شود. کلیه اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل این فرم در اینجا آمده است.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای آمریکا

جهت اخذ ویزای آمریکا بعد از تعیین وقت مصاحبه لازم است در محل سفارت حضور داشته باشید و مدارک زیر را همراه خود ببرید.

1- اصل پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار به همراه پاسپورت‌های قبلی

2- دو قطعه عکس 5 در 5 رنگی زمینه سفید

3- اصل و ترجمه شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج یا طلاق

4- اصل و ترجمه کارت پایان خدمت یا معافیت

5- مدارک شغلی که شامل یکی از این موارد است: گواهی اشتغال به کار، ترجمه روزنامه رسمی، آخرین آگهی تغییرات و تصمیمات، حکم کارگزینی یا بازنشستگی، فیش حقوقی، پروانه مطب یا نظام مهندسی، جواز کسب، پروانه بهره وری، کارت پرسنلی یا بازرگانی، گواهی شوارای اصناف و…

6- نامه تمکن مالی

7- پرینت شش ماهه حساب بانکی به لاتین

8- برگه تاییدیه اپلیکیشن فرم DS-160 Confirmation Page

9- برگه تاییدیه قرار ملاقات Appointment Confirmation

10- متقاضیان ویزای F1 فرم I20، مدارک تحصیلی، SEVIS Fee payment Confirmation را به همراه داشته باشند.

11- متقاضیان ویزای J1 فرم DS2019، پذیرش و SEVIS Fee payment Confirmation را به همراه داشته باشند.

12- هزینه سویس تنها به وسیله کارت‌های اعتباری بین المللی قابل پرداخت است. شرکت ما این اطمینان را به متقاضیان می‌دهد که در کمترین زمان ممکن و در کمال صحت و اطمینان این هزینه را پرداخت می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با این خدمت ما به وب سایت ما به نشانی www.plusvisa.ir و یا دفتر مرکزی مراجعه نمایید.

طی مرحله اداری

پرونده برخی متقاضیان، ممکن است به منظور تکمیل به بررسی‌های تکمیلی مرحله اداری نیاز داشته باشد. در این صورت، مسئول کنسولگری پس از انجام مصاحبه برگه زردی به شما خواهد داد که حاوی راهنمایی‌های لازم برای تعقیب وضعیت پرونده شما از طریق اینترنت است. خواهشمند است توجه داشته باشید که تکمیل مرحله رسیدگی اداری ممکن است از 2 تا 3 ماه یا حتی بیشتر به طول بیانجامد.

در صورتی که شماره پرونده خود را بدانید (در برگه زرد ذکر شده است)، می‌توانید با مراجعه به صفحه وضعیت مرحله اداری از(Administrative Processing) چگونگی پرونده ی خود آگاه شوید. در صورتی که شماره پرونده شما در این صفحه اعلام شده باشد، می‌توانید به منظور تکمیل مراحل صدور ویزا به آنکارا باز گردید. چنانچه شماره پرونده شما اعلام نشده باشد، پرونده شما هنوز در دست بررسی است و باید مجدداً به این صفحه مراجعه کنید. در برخی موارد، مسئول کنسولگری ممکن است برای تکمیل پرونده شما نیاز به اطلاعات بیشتری داشته باشد. خواهشمند است برای مشاهده شماره پرونده خود به صفحه مرحله اداری – اطلاعات بیشتر نیز مراجعه کنید. چنانچه شماره پرونده شما در این صفحه اعلام شده باشد، خواهشمند است طبق راهنمایی‌های درج شده عمل کنید تا کنسولگری بتواند مراحل بررسی درخواست ویزا شما را تکمیل کند.