مراحل اخذ ویزای آمریکا

برای اخذ ویزای آمریکا، متقاضی باید مراحل مشخصی را طی نماید که در صورت اشتباه در یکی از مراحل می تواند منجر به رد درخواست ویزا شود. گروه پلاس ویزا نه گام برای این منظور طراحی کرده است که در جدول زیر آمده است.

گام اول: تعیین نوع ویزا درخواستی جهت تعیین هدف از سفر
نوع ویزا درخواستی هدف از سفر
ویزای B2 به منظور بازدید اماکن تفریحی، ملاقات دوستان و خویشاوندان و یا معالجه و درمان پزشکی ( توریست )
ویزای B1 به منظور شرکت در یک جلسه کاری، کنگره و کنفرانس و یا گذراندن یک دوره آموزشی کوتاه مدت ( بیزنس ویزیتور )
ویزای F1 به منظور تحصیل در دانشگاه ها و موسسات علمی ( دانشجو )
ویزای F2 متقاضیان ویزای F1 می توانند همسر و فرزند زیر ۲۱ سال خود را نیز همراه خود به آمریکا ببرند.
ویزای J1 به منظور شرکت در دوره آموزشی طولانی مدت (بیش از ۶ ماه)، تحقیقات علمی و یا فرصت مطالعاتی ( اکسچنج ویزیتور یا دانشجوی تبادلاتی )
ویزای J2 متقاضیان ویزای J1 نیز می توانند همانند دانشجویان، همسر و فرزند زیر ۲۱ سال خود را همراه خود به آمریکا ببرند.
ویزای M1 به منظور گذراندن دوره های عملی فنی حرفه ای و هنری ( هنرجو )
ویزای K1 متقاضی ویزای نامزدی یا ازدواج
ویزای E2 به منظور سرمایه گذاری وارد آمریکا
ویزای H1B به منظور کار کردن در آمریکا ( از یکی از سازمان ها یا شرکت های آمریکایی دعوت به کار شده اید. )
ویزای H2A کشاورزان فصلی
ویزای H2B کارگران موقت
ویزای H3 آموزش کودکان معلول
ویزای L کار در شعبه آمریکایی شرکتی که هم اکنون در آن مشغول به کارید.
ویزای O ویزای افرادی با توانایی های خارق العاده
ویزای P1 ورزشکارانی که قصد شرکت در مسابقه را دارند.
ویزای P2 هنرمندان مبادلاتی
ویزای P3 هنرمندانی که قصد اشاعه یا نمایش هنر خود را دارند.
ویزای Q1 کسانی که قصد شرکت در یا برنامه فرهنگی بین المللی مبادلاتی را دارند.

 

گام دوم: تعیین نوع ویزا درخواستی جهت تعیین هدف از سفر
نوع مدرک  توضیحات
مدارک شخصی و خانوادگی پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار، شناسنامه، کارت شناسایی ملی، سند ازدواج یا طلاق، کارت پایان خدمت یا معافیت (مخصوص آقایان).
مدارک شغلی گواهی اشتغال به کار، حکم کارگزینی یا بازنشستگی، فیش حقوقی، روزنامه رسمی و آگهی تغییرات و تصمیمات شرکت، کارت بازرگانی یا پرسنلی، جواز کسب، پروانه بهره وری، پروانه مطب و پروانه دائم طبابت، پروانه سازمان نظام مهندسی، گواهی شورای اصناف و …
مدارک مالی  گردش شش ماهه حساب بانکی، نامه تمکن یا Bank Statement ، سند ملکی قطعی یا وکالتی، برگه خرید سهام و اوراق مشارکت یا هرگونه سرمایه گذاری در بازار بورس یا موسسات مالی معتبر.
مدارک ویزای B2  دعوتنامه دیدار فامیلی یا نامه پذیرش بیمارستان، فرم I-134، رزرواسیون هتل.
مدارک ویزای B1  دعوتنامه تجاری یا علمی، تاییدیه ثبت نام کنگره و خلاصه مقاله.
مدارک ویزای F1 فرم I-20 و برگه تاییدیه پرداخت SEVIS FEE.
مدارک ویزای J1 فرم DS-2019 و برگه تاییدیه پرداخت SEVIS FEE، فرم DS-7002 “مخصوص برخی دوره های کارآموزی”.
مدارک ویزای M1 فرم I-20 و برگه تاییدیه پرداخت SEVIS FEE.
مدارک مرتبط با ویزای K1 فرم I-129F و I-485 , طلاق نامه یا گواهی فوت همسر قبلی ( درصورت لزوم ) , گواهی عدم سوء پیشینه , برگه انجام معاینات پزشکی , فرم I-134 و هرمدرکی دال بر اثبات رابطه حقیقی با فرد شهروند ایالات متحده امریکا.
مدارک ویزای E2 فرم DS-156E و مدارک مرتبط با کار و سرمایه گذاری در امریکا.
 مدارک ویزای کار فرم I-129 و I-797 , فرم I-129S ( مختص متقاضیان ویزای L )

 

گام سوم: تکمیل اپلیکیشن فرم DS-160
پر کردن فرم ds-160 از مشکلات متقاضیان ویزای آمریکا است. گروه پلاس ویزا این فرم را به فارسی ترجمه کرده است.دانلود فرم DS-160
اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل فرم DS-160 :
اطلاعات شخصی و خانوادگی , اطلاعات سفر , اطلاعات شغلی و تحصیلی , سایر اطلاعات مرتبط با سفرهای قبلی فرد متقاضی وو پیشینه وی

شما ( متقاضی اخذ ویزا ) میتوانید اطلاعات فرم DS-160 را شخصاً تکمیل نمایید ولی در تکمیل این فرم نهایت دقت را داشته باشند و پس از آپلود یک عکس رنگی ۵*۵ زمینه سفید جدید، فرم را submit کنید و Confirmation Page را پرینت بگیرید و در روز مصاحبه ارائه دهید؛ چرا که در صورت عدم ارائه این فرم درخواست ویزا شما باطل خواهد شد و سفارت از پذیرش شما سرباز می زند. البته با توجه به این تکمیل اطلاعات فرم DS-160 مهمترین مرحله در اخذ ویزا هست توصیه میشود در صورتی که آشنایی کافی به زبان انگلیسی و نحوه تکمیل فرم را ندارید، مسئولیت آن را به فردی مطمئن و مجرب بسپارید. همچنین میتوانید از خدمات وقت سفارت آمریکا گروه پلاس ویزا در امر وقت سفارت و پرکردن این فرم استفاده کنید.

 

 

گام چهارم: ترجمه مدارک
کلیه مدارک متقاضیان ویزای امریکا باید به زبان انگلیسی ترجمه شود. الزامی برای دریافت مهر دادگستری و وزارت امورخارجه ایران وجود ندارد و مهر دارالترجمه به تنهایی کفایت می کند.  تا پیش از شش ماه از زمان مصاحبه اقدام به ترجمه مدارک نکنید چراکه اعتبار خود را تا زمان مصاحبه از دست میدهند.

 

گام پنجم: انتخاب کنسولگری مورد نظر جهت اخذ وقت سفارت و حضور برای مصاحبه
جهت انجام امور مربوط به اخذ ویزا برای ایرانیان سفارتخانه های آمریکا در ایروان (ارمنستان)، دبی (امارات) و آنکارا (ترکیه) مناسب هستند، به این دلیل که افسرهای این سه کنسولگری به زبان فارسی صحبت می کنند و به مدارک مربوط به ایرانیان آشنایی دارند؛ به همین دلیل توصیه می شود جهت افزایش شانس قبولی، یکی از سه مکان فوق را انتخاب نمایید. یکی دیگر از موارد تعیین کننده مکان مصاحبه، شرایط مربوط به پیکاپ پاسپورت ( پیکاپ ویزا ) است. به این معنا که آیا در مرحله صدور ویزا الزامی برای مراجعه مجدد شخص متقاضی وجود دارد یا خیر.  هم اکنون امکان پیکاپ پاسپورت در کنسولگری های ایروان و دبی و آنکارا وجود دارد.

 

گام ششم: پرداخت هزینه های مرتبط با ویزای درخواستی
  • پیش از گرفتن وقت سفارت، میباید هزینه مرتبط با نوع ویزای موردنظر خود را پرداخت نمایید.
  • این هزینه غیرقابل استرداد و غیرقابل انتقال است یعنی بلافاصله به حساب کنسولگری مربوطه واریز می شود و قابل انتقال به کنسولگری دیگری نیست.
  • در صورت کنسل کردن وقت، این هزینه مستردد نمی شود و قابل استفاده برای شخص دیگری هم نخواهد بود.
  • این واریزی تا یک سال در سیستم سفارت اعتبار خواهد داشت.
  • پس از انجام واریزی، یک شماره رسید به شما داده می شود که ارائه آن در روز مصاحبه الزامیست.
شماره ویزا نوع ویزا مبلغ واریزی سفارت جهت اخذ وقت سفارت آمریکا
B ویزاهای توریستی، کاری، درمانی ۱۶۰ دلار
C-1 ویزای ترانزیت ۱۶۰ دلار
D ویزای کارکنان کشتی و خطوط هوایی ۱۶۰ دلار
F ویزای دانشجویی ۱۶۰ دلار
I ویزای مطبوعاتی ۱۶۰ دلار
J ویزای فرصت مطالعاتی ۱۶۰ دلار
M ویزای دانشجویی فنی حرفه ای ۱۶۰ دلار
H کارگران و کارمندان موقت ۱۹۰ دلار
L تبادلات بین کشوری ۱۹۰ دلار
O اشخاص با توانایی های فوق العاده ۱۹۰ دلار
P ورزشکاران و هنرمندان ۱۹۰ دلار
Q تبادلات فرهنگی بین المللی ۱۹۰ دلار
E ویزای سرمایه گذاری ۲۷۰ دلار
K نامزد یا همسر سیتیزن آمریکا ۲۴۰ دلار
مبلغ پرداختی سویس “SEVIS FEE” برای ویزاهای F1,F2,M1,M2 ۲۰۰ دلار
مبلغ پرداختی سویس “SEVIS FEE” برای ویزاهای J1,J2 ۱۸۰ دلار

 

گام هفتم: اخذ وقت سفارت آمریکا
پس از انتخاب کنسولگری دلخواه و پرداخت هزینه ویزا، یکی از وقت های ( وقت سفارت آمریکا ) موجود را برای مصاحبه انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که وقت سفارت آمریکا باید برای تک تک افراد خانواده “حتی نوزادان” تعیین شود. به طور کلی تمامی متقاضیان ایرانی، باید شخصا در مصاحبه حضور پیدا کنند؛ کنسولگری آنکارا افراد زیر ۱۴ سال یا بالای ۸۰ سال را از حضور در مصاحبه معاف می نماید. حتما چندین ماه پیش از زمان موردنظر برای سفر به ایالات متحده، اقدام به تعیین وقت نمایید تا با مشکلاتی چون پرشدن وقت های مناسب مواجه نشوید. ایمیل تاییدیه وقت سفارت آمریکا “Appointment Confirmation”را پرینت بگیرید و در روز مصاحبه همراه داشته باشید.

 

گام هشتم: حضور در کنسولگری در روز مقرر جهت انجام مصاحبه
  • نیم ساعت تا یک ساعت قبل از زمان مصاحبه در کنسولگری حضور یابید.
  • متقاضیان ویزای مهاجرتی و نیز متقاضیان k1 باید ۴۸ ساعت قبل از مصاحبه وقت پزشکی بگیرند و معاینات پزشکی انجام دهند.
  • پرینت تاییدیه وقت سفارت و DS-160 را حتما همراه داشته باشید.
  • صادق باشید و از ارائه هرگونه اطلاعات و مدارک نادرست بپرهیزید.
  • افسر مسئول مصاحبه پس از بررسی اپلیکیشن فرم و سایر مدارک، به شما خواهد گفت که آیا با درخواست شما موافقت شده است یا خیر.
  • از همراه داشتن وسائل اضافی مانند کیف های بزرگ و وسائلی مانند لپ تاب و تبلت خودداری نمایید.

 

آدرس کنسولگری های آمریکا جهت اخذ وقت سفارت آمریکا

آدرس سفارت آمریکا در آنکارا :

Atatürk Bul. 110 Kavaklidere Ankara

آدرس کنسولگری آمریکا در دبی :

Dubai World Trade Center on Sheikh Zayed Road

آدرس سفارت آمریکا در ارمنستان :

NO 1, America avenue, 0082 yerava

 

گام نهم: نتیجه مصاحبه ویزا
درصورتی که با درخواست شما مخالفت شود، معمولا یک refusal letter به شما داده میشود که در آن نوشته شده شما به موجب قانون ۲۱۴b یا ۲۱۲a حائظ شرایط نیستید یا طبق ماده ۲۲۱g باید مدارک تکمیلی خود را برای بررسی بیشتر به سفارت ارائه دهید.
اگر با درخواست ویزای شما موافقت شود، یا برگه صورتی دریافت خواهید نمود بدین معنا که ویزای شما در همان لحظه قابل صدور است و یا برگه زرد میگیرید به این معنا که باید روند پروسه اداری administrative processing و یا FBI Check برروی پرونده شما انجام شود؛ در این صورت باید با وارد کردن شماره پرونده در وبسایت مربوط به کنسولگری از آخرین وضعیت خود آگاه شوید و پس از به اتمام رسیدن پروسه اداری، پاسپورت خود را جهت صدور ویزا به کنسولگری ارائه دهید.اعتبار ویزای امریکا برحسب نوع ویزای درخواستی متفاوت است.
معمولا ویزاهای توریستی امریکا دو تا سه ماه اعتبار دارد (مدت زمان لازم برای ورود به امریکا) و میتوان با آن تا شش ماه در ایالات متحده امریکا اقامت داشت.

 

خدمات گروه پلاس ویزا
جهت کسب اطلاعات تکمیلی با ما تماس بگیرید.

شماره دفتر مرکزی: ۰۲۱۷۷۲۷۷۴۳۷

شماره مشاوره ۲۴ ساعته: ۰۹۱۲۹۲۴۵۶۰۱