انگیزه نامه

.

آموزش تحقیق در عملیات

 انگیزه نامه یا Statement of purpose) SOP):

انگیزه نامه یکی از مهم ترین بخش‌های فرم درخواست است که متقاضی را به کمیته ی پذیرش معرفی می‌کند. این متن همچنین خلاصه ای از مسیر شغلی کنونی متقاضی، علایق حرفه ای و اهداف وی در آینده ارائه می‌دهد. این بخش احتمالا سخت‌ترین بخش پرونده شما خواهد بود. در این قسمت شما تشریح خواهید کرد که چه کسی هستید، چه پیشینه علمی و کاری دارید، چرا علاقمندید که در این دانشگاه و رشته بخصوص ادامه تحصیل دهید، و دیدگاه و هدفتان درباره آینده بعد از تحصیل چیست. به بیان دیگر شما عملا می‌خواهید کمیته پذیرش را ترغیب و قانع کنید که شما را به خیلی از متقاضیان دیگر ترجیح بدهند. نوشته شما باید به روشنی توضیح دهد که برای چه رشته‌ای تقاضا می کنید، انگیزه شما چیست، چه چیزی میخواهید به دست بیاورید، و چگونه می توانید برای دانشگاه مقصد و محیط علمی آن مثمر ثمر باشید.

 

از جمله نکات مهم در انگیزه نامه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نکته اول: انگیزه نامه باید طوری نوشته شود که خواننده پس از مطالعه آن بتواند پاسخ سوالاتی مثل دلایل ادامه تحصیل شما، ارتباط بین گذشته شما و موفقیت آینده در دوره مورد نظر، زمینه‌های تحقیقاتی مورد علاقه شما، دلایل انتخاب آن رشته و آن دانشگاه، و اهداف و برنامه‌های شما بعد از اتمام تحصیل را پیدا کرده باشد.

نکته دوم: کلی گویی نکنید. هر توصیفی باید با ارائه دلیل و مدرک باشد. مثلاً اینکه خود را دانشجوی خوب و موفقی بدانید، بدون ذکر اینکه چرا اینطور فکر می‌کنید و به این نتیجه رسیدید، می‌تواند انگیزه نامه شما را به یک انگیزه نامه بد تبدیل کند.

نکته سوم: کپی برداری نکنید

نکته چهارم: به نقاط ضعف رزومه خود اشاره نکنید و از آوردن دلیل و توجیه برای آن‌ها خودداری کنید. کلاً جمله‌هایی که بار منفی دارند را کنار بگذارید. بهتر است نقاط قوت خود را پررنگ تر نشان دهید البته در حدی که اغراق آمیز نباشد.

نکته پنجم: انگیزه نامه را با رزومه یکی نگیرید. نباید در انگیزه نامه همه سوابق و موفقیت‌هایتان را فهرست کنید. با این حال بسط دادن یک یا دو مورد خوب از بین آن‌ها در انگیزه نامه لازم است.

نکته ششم: در انگیزه نامه به طور کوتاه به ابعاد غیر علمی شخصیت خود مثل علاقه به کار تیمی، دوستانه بودن، شیوه شما در رویارویی با مشکلات، احساس مسئولیت، وظیفه شناسی و غیره هم اشاره کنید، چون انگیزه نامه فرصتی است تا شما علاوه بر توانایی‌های علمی ویژگی‌های شخصیتی خود را هم نشان دهید.

نکته هفتم: یک ساختار پیشنهادی (و البته نه لزوما ضروری) برای انگیزه نامه به این شکل است که ابتدا به معرفی خودتان پرداخته و از گذشته خود، دلایل علاقه‌مندی به رشته‌تان و سوابق و موفقیت‌های دانشگاهی و شغلی می‌گویید، سپس اهداف تحصیلی و شغلی خود و دلایل‌تان برای ادامه تحصیل را مورد بحث قرار می‌دهید، و در آخر به دلایل انتخاب دانشگاه مورد نظرتان می‌پردازید. می‌توانید به زمینه‌های تحقیقاتی مورد علاقه‌تان در بخش سوابق دانشگاهی بپردازید و یا بخشی جدا برای آن در نظر بگیرید.

 در صورت هر گونه سوال با ما تماس بگیرید.