بورسیه تحصیل در خارج
پذیرش بورس دکتری در چین
4 می 2017
آزمون آیلتس چیست؟
4 می 2017
نمایش همه

رتبه بندی دانشگاه های ایران در رتبه بندی جهانی تایمز

رتبه بندی دانشگاه های جهان پلاس ویزا

US news ranking

براساس اعلام رسمی موسسه جهانی تایمز، ۱۳ دانشگاه ایران در رتبه بندی این موسسه حضور دارند و حضور دانشگاه های  شیراز،  فردوسی مشهد، آزاد اسلامی کرج، یزد و زنجان  برای اولین بار است.

دکتر محمدجواد دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی است که دانشگاه های جهان را رتبه بندی می­ کند. نتایج رتبه بندی سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ تایمز نشان از حضور پنج دانشگاه شیراز، فردوسی مشهد، آزاد اسلامی کرج، یزد و زنجان برای اولین بار را دارد.

وی گفت: در سال ۲۰۱۵-۲۰۱۴  از ایران تنها دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان حضور داشتند در سال قبل این تعداد  به هشت دانشگاه افزایش و بدین ترتیب در سال جاری ۱۳ دانشگاه از ایران در جمع 1000 دانشگاه برتر جهان  از در حدود 80 کشور حضور یافتند که این نوید بخش حرکت روبه جلو دانشگاه­ های ایران در رتبه بندی ­های معتبر بین المللی است. در جدول زیر جایگاه دانشگاه های کشور در این سیستم رتبه بندی آمده است.

رتبه بندی دانشگاه های ایران در سال 2017

دهقانی اظهار داشت: در سال جاری ایران با 13 دانشگاه برتر در دنیا توانسته است بعد از کشور ترکیه با ۱۸ دانشگاه رتبه دوم خاورمیانه را کسب نماید. در این بین مصر دارای ۸ دانشگاه، پاکستان ۷ دانشگاه، رژیم اشغالگر قدس با ۶ دانشگاه و عربستان صعودی با ۴ دانشگاه در بین دانشگاه های برتر خاورمیانه هستند. به این ترتیب رتبه جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تعداد دانشگاههای برتر در سطح جهان از ۲۳ در سال قبل به ۱۷ ارتقا یافت. ضمنا جایگاه ایران در رتبه بندی سال ۲۰۱۳ میلادی در دنیا ۳۳ بود.

وی گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از نظام های معتبر بین المللی است که از سال ۲۰۰۴ میلادی مراکز آموزش عالی را در سرتاسر جهان مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار داده است.  این رتبه بندی از ۱۳ شاخص به شرح جدول زیر در قالب ۵ معیار کلی آموزش با وزن ۳۰ درصد، پژوهش با وزن ۳۰ درصد، استنادات با وزن ۳۰ درصد، وجهه بین المللی با وزن ۷,۵ درصد و ارتباط با صنعت با وزن ۲.۵ درصد بهره گرفته است. معیارهای رتبه بندی

وضعیت دیگر کشورها در رتبه بندی تایمز

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: در رتبه بندی سال ۱۷-۲۰۱۶ میلادی دانشگاه آکسفورد که قدیمی ترین دانشگاه کشور انگلستان است توانست با یک پله رشد نسبت به سال گذشته، برای اولین بار در رتبه بندی تایمز، رتبه نخست فهرست دانشگاه های برتر دنیا را از آن خود کند. تا کنون دانشگاه های کشور آمریکا رتبه نخست جدول را داشته اند.

دهقانی ادامه داد: موسسه فناوری کالیفرنیا بعد از ۶ سال، جایگاه نخست جدول را از دست داد و رتبه ۲ جهان را کسب نمود. دانشگاه استنفورد، کمبریج و موسسه فناوری ماساچوست به ترتیب در جایگاه های سوم تا پنجم جدول قرار گرفتند. همچنین دانشگاه های هاروارد، پرینستون و امپریال کالج لندن به ترتیب رتبه های ۶ تا ۸ جهان را به دست آوردند. انستیتو فناوری فدرال زوریخ سوئیس دانشگاه سوم اروپا که به عنوان برترین دانشگاه اروپا خارج از انگلستان شناخته می شود توانسته رتبه ۹ جهان را اخذ نماید. دانشگاه کالیفرنیا-برکلی و دانشگاه شیکاگو نیز مشترکا رتبه ۱۰ جهان را به دست آورده اند.

سرپرست ISC افزود: انگلستان با ۹۱ دانشگاه بعد از آمریکا رتبه دوم جهان و اول اروپا را به لحاظ تعداد دانشگاه برتر در دنیا کسب نموده است. بعد از کشور انگلستان، کشور آلمان با داشتن ۴۱ دانشگاه رتبه دوم اروپا را کسب کرده است که از این تعداد ۲۲ تای آن در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارد. دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ توانسته به عنوان برترین دانشگاه آلمان رتبه ۳۰ جهان را کسب نماید. این دانشگاه با بیش از ۵۰۰ سال سابقه جزو قدیمی ترین دانشگاه های دنیا به حساب می آید.

دهقانی گفت: آسیا همچنان مسیر رشد و ترقی خود را ادامه می دهد به نحوی که ۲۸۹ دانشگاه از ۲۴ کشور در جمع برترین دانشگاه های دنیا در آسیا قرار دارد. ۱۹ کشور آسیایی توانسته اند در رتبه بندی سال ۱۷-۲۰۱۶ دارای دانشگاه در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا باشند. این در حالی است که این تعداد در سال گذشته برابر با ۱۵ دانشگاه بوده است.

در سال ۱۷-۲۰۱۶ دانشگاه ملی سنگاپور با ۲ پله رشد نسبت به سال گذشته، رتبه اول آسیا و ۲۴ جهان را کسب کرده است. دیگر دانشگاه سنگاپور دانشگاه صنعتی نانیانگ است که حائز رتبه ۵۴ جهان شده است.

وی در ادامه افزود: ژاپن با داشتن ۶۹ دانشگاه در رتبه بندی تایمز رتبه نخست آسیا را به لحاظ تعداد دانشگاه برتر کسب کرده است. دانشگاه توکیو این کشور توانسته با ۴ پله رشد نسبت به سال گذشته رتبه ۴۳ جهان را کسب نماید.

دهقانی ادامه داد: چین بعد از ژاپن توانسته با تعداد ۵۲ دانشگاه، بیشترین تعداد دانشگاه را در بین دانشگاه های برتر آسیا دارا باشد. دانشگاه پکینگ چین با ۱۳ رتبه ارتقا، توانست بعد از دانشگاه ملی سنگاپور رتبه ۲ آسیا و ۲۹ جهان را کسب کند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: کره جنوبی دارای ۲۵ دانشگاه در جمع ۹۷۸ دانشگاه برتر دنیاست که از این تعداد ۴ دانشگاه توانسته اند با رشد رتبه در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند. دانشگاه برتر این کشور، دانشگاه ملی سئول است که رتبه ۷۲ جهان را کسب کرده است.

همچنین هنگ کنگ در مجموع دارای ۶ دانشگاه در رتبه بندی سال ۱۷-۲۰۱۶ می باشد که همگی آنها در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. دانشگاه هنگ کنگ نیز به عنوان دانشگاه پیشرو در این بین توانست رتبه ۴۳ جهان را کسب کند.

تحصیل در خارج

پاسخی بگذارید